Philips Hue – Een Review van de Ultieme Slimme Verlichting

Hue verlichting

Philips Hue – Een Review van de Ultieme Slimme Verlichting

In dit artikel bespreken we Philips Hue, het populaire slimme verlichtingssysteem dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we onze huizen verlichten. We gaan in op de verschillende onderdelen van het Hue-systeem en de minimale onderdelen die nodig zijn om de volledige Hue-ervaring te realiseren. Van slimme lampen tot bridge en de verschillende mogelijkheden van het systeem. We laten u zien waarom Philips Hue een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerd en aanpasbaar verlichtingssysteem voor het hele huis.

Philips Hue

logo bij review philips hue

Logo van Philips Hue

Slimme verlichting heeft de manier waarop we onze huizen verlichten drastisch veranderd. Philips Hue staat aan het begin van deze revolutie. Ze waren in 2012 de eerste met de mogelijkheid om verlichting aan te passen.  En dit is door ontwikkeld zodat je het kan aanpassen aan stemming, routines en voorkeuren kan meegeven. Hiermee biedt Hue een ongekende flexibiliteit en gemak. Laten we eens kijken naar de essentiële onderdelen die nodig zijn om de volledige Hue-ervaring te realiseren.

Slimme Lampen

Het hart van Philips Hue zijn de slimme lampen. Deze lampen maken gebruik van LED-technologie en kunnen draadloos worden bediend via een smartphone of een compatibele spraakassistent. Ze bieden een breed scala aan kleuren en helderheidsopties, waardoor u de perfecte verlichting voor elke gelegenheid kunt creëren.

De eerste lampen waren de ‘gewone’ lampen met E27 fitting. Deze lampen waren natuurlijk al gebasseerd op LED verlichting, maar daarna kwam de zogenaamde LEDlamp met fitting GUI10. En daar zijn de afgelopen jaren heel veel verschillende soorten verlichting bij gekomen. Denk hierbij aan  lichtstrips, lampen met armaturen, maar ook de zogenaamde filament lampen. Als deze lampen geven , aan of uit, hun eigen sfeer aan de ruimte.

Bridge

Om uw slimme lampen (automatisch) te kunnen bedienen, heeft u een Hue Bridge nodig. Dit apparaat fungeert als de hub van het systeem en maakt verbinding tussen uw slimme lampen, de Hue-app en de handige assecoires. De Bridge zorgt voor een naadloze connectiviteit en maakt het mogelijk om uw verlichting op afstand te bedienen, schema’s in te stellen en verschillende kamers of zones te creëren.

Hue-app

De Hue-app is essentieel om het volledige potentieel van uw Philips Hue-systeem te benutten. Met de app kunt u uw verlichting eenvoudig bedienen, scènes creëren, timers instellen en uw verlichting synchroniseren met muziek of films. Bovendien biedt de app integratie met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor u uw verlichting met uw stem kunt bedienen.

Optionele Accessoires Philips Hue

Hoewel de slimme lampen en de Bridge de minimale vereisten zijn voor de Hue-ervaring, zijn er ook optionele accessoires die uw verlichtingssysteem echt kunnen verbeteren. Deze toevoegingen bieden extra functionaliteit, zoals het creëren van sfeerverlichting langs meubels, automatische verlichtingsregeling op basis van beweging en het regelen van uw verlichting zonder uw smartphone te hoeven gebruiken. De belangrijkste onmisbare accesoires in onze ogen zijn:

Bewegingssensor

Onmisbaar is de Hue Bewegingssensor voor echt slimme lampen beleving. Deze kun je overal ophangen of neerzetten. En het mooie is dat je kan instellen of die reageert op beweging en/of licht/donker. In combinatie met de app kun je instellen dat er sfeerverlichting is als het donker is en op het moment dat je in de ruimte bent er goede en heldere verlichting is. Hier in huis wordt de bewegingssensor gebruikt in de studio, gang en badkamer.

Hue afstandsbediening

In combinatie met de app, bewegingsmelders is het soms ook fijn als je een goede afstandbediening hebt om je lampen te bedienen. En dat kan met deze afstandbediening. Je kan een lamp, of hele groep lampen, natuurlijk aan of uit zetten. Maar ook helderder of dimmen en zelfs verschillende kleuren profielen selecteren (die je vooraf helemaal naar wens insteld). Hier in huis worden de afstandbedieningen o.a. gebruikt in de slaapkamer (nachtlampje, helder licht, romantisch licht ;-)) en in de keuken omdat je daar op verschillende momenten/activiteiten van de dag juist een ander soort licht wilt.

Slimme stekker

Naast dat er super veel lampen zijn is de slimme stekker soms ook een mooie uitkomst. Die tardiotionele oude lamp die je al had, kun je zo ook slim maken en mee laten draaien in de automatische verlichting in je huis.

Tevens biedt de slimme Hue stekker de mogelijkheid (om in combinatie met bewegingssensor) om bijvoorbeeld automatisch een radiatorkachel aan te laten springen als je in de ruimte bent.

Conclusie Hilips Hue verlichting

Philips Hue biedt een complete slimme verlichtingservaring die verder gaat dan alleen het aan- en uitschakelen van lampen. Met een combinatie van slimme lampen, een Bridge en de Hue-app kunt u uw verlichting volledig aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren. Door optionele accessoires toe te voegen, zoals Lightstrips en bewegingssensoren, kunt u uw Hue-systeem nog verder uitbreiden en personaliseren. Philips Hue is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een intuïtief en veelzijdig verlichtingssysteem dat een warme en uitnodigende sfeer in huis kan creëren.

Hieronder nog even de verschillende onderdelen van Philips Hue bij elkaar. Vaak zijn er bij Coolbleu en Bol.com ook verschillende combinatie deals te krijgen. Kijk  dus als je meerdere dingen wil aanschaffen daar dan ook naar.